Hyvinvointipalvelut

Tärkeä tietää: Hyvinvointipalvelut ovat matalan kynnyksen palveluja, joita ei kirjata. Näiden käyntien pohjalta en voi ottaa kantaa terveydenhuollon puolelle, en voi tehdä suosituksia tai lausuntoja. Kaiken matkallani oppimani käytän kuitenkin aina asiakkaani hyväksi. Vaitiolovelvollisuus koskee myös näitä tapaamisia. Asiakasrekisteriä pidän vain itseäni varten, jos joudun vaikkapa siirtämään äkillisesti tapaamisajankohtaa.  

                                                        TEEMAKESKUSTELUT 60MIN

FILOSOFIN MATKASSA: Meissä kaikissa asuu filosofi. Kyky ja haku pohdiskella asioita on ihmiselle luontaista. Elämänfilosofinen keskustelutuokio voi olla sisällöltään mitä tahansa maan ja taivaan välillä. Syntymän ja kuoleman kysymyksiä. Kaikkea ajan, muodon ja nimen tällä ja tuolla puolen. Se voi olla konkreettisten arkiasioiden pohdintaa, syväluotaavaa eettistä keskustelua tai henkimaailman juttuja. Omien arvojen tunnistamista. Kadonneen merkityksen uudelleen tavoittamista. Uusien näkökulmien tunnustelua. Ehkä asioita, joita ei ole tohtinut koskaan kenellekään kertoa tai unelmia, joita ei ole uskaltanut ääneen lausua. Itse pohdiskelu, keskustelu ja jakaminen ovat itseisarvo ja hyvinvointia tuottava asia. Ei ole painetta päästä mihinkään tavoitteeseen tai lopputulemaan. 

TIENRISTEYKSESSÄ: Mietitkö alan vaihtoa, muuttoa tai ehkä eroa? Oletko kyllästynyt joihinkin rutiineihisi ja kaipaat uutta elämääsi? Paikoilleen juuttunut ja näköalaton elämäntilanne saa helposti mielen matalaksi. Kyse ei useinkaan ole masennuksesta, vaan saatat vain olla tienristeyksessä, niin kuin me kaikki joskus olemme. Keskustelun avulla lähdetään tunnustelemaan uusia polkuja eteenpäin. Kartoitetaan kenties jo unohtuneita vahvuuksia ja resursseja, jotka auttavat uuden horisontin löytämisessä. Mitä ikinä päätät sitten tehdäkin, on se sinun päätöksesi. Minä toimin peilinä pohdinnoillesi ja saatan sinut uuden polkusi alkuun. 

LÄSNÄOLOA LÖYTÄMÄSSÄ: Kun olimme lapsia, tämä taito oli meillä kaikilla: läsnäolon taito. Kun kasvoimme aikuisiksi, saatoimme sen unohtaa. Koemme ehkä olevamme aina väärässä paikassa väärään aikaan tai koemme, ettemme ehdi tehdä mitään, ainakaan mitään mitä haluaisimme tehdä. Näännymme rutiinien ja velvoitteiden alle ja muutumme kitkeriksi. Ajatuksemme kiertävät kehää niin kovaa vauhtia, ettemme saa niihin otetta. Kovalevymme on täynnä ja aina tuntuu olevan kiire. Mietimme ehkä, miksi elämä tuntuu pahalta tai se ei tunnu miltään tai ainakaan se ei tunnu hyvältä. Ehkä hieman ahdistaa ja on vaikea saada unta. Jokin on pielessä, mutta emme vain oikein saa kiinni mikä.

Keskustelutuokioilla palautellaan tuota unohdettua läsnäolon taitoa ja haetaan uudenlaista näkökulmaa suorituskeskeisen elämäntavan lieventämiseksi, elämäntunnun vahvistamiseksi ja hyvinvoinnin lisäämiseksi. Keskustelun lisäksi rentoutusharjoituksia ja konkreettisia kotitehtäviä itsenäiseen jatkotyöskentelyyn yksilöllisten toiveiden mukaan. Yksi tapaaminen voi olla riittävä sytyttämään oivalluksen palon ja saada aikaan myönteisen liikesuunnan. Useimmiten kuitenkin muutama tapaaminen saa aikaan pysyvämpiä muutoksia arkeen.